اولین نشست تبیینی، تحلیلی جنبش های دانش آموزی ایران برگزار شد.
جنبش دانش آموزی یکی از جنبش های اصیل و انقلابی است که همراه با فعالیتهای دانشجویان؛ بازاریان، طلاب، کارگران و سایر اقشار دوشادوش ملت قبل از دهه چهل فعالیتهای خود را آغاز نمود. این فعالیتها بعد از قیام سال 42 نقش معرفتی به خود گرفت و در دهه پنجاه آرام آرام در گروه های مختلف نقش های مسلحانه نیز پذیرفت. انجمن اسلامی در دبیرستانها تنها نهاد خودجوش و انقلابی بود که رنگ دینی و اسلامی خود را حفظ کرده بود و ذیل جریانات کمونیستی و چپ و حتی برخی حرکتهای اسلامی اما التقاطی و منحرف قرار نمیگرفت. هر چند این نهاد در سال 58 ذیل عنوان اتحادیه قرار گرفت اما تا آن روز رسمیتی واحد و کشوری نداشت و هر مدرسه و شهر و استانی به صورت خودجوش فعالیت میکرد. نهادهایی مانند سازمان مجاهدین خلق، چریکهای فدایی، فدائیان اسلام، گروه ابوذر و بسیاری از گروههای دیگر مورد مطالعه قرار گرفته اند اما انجمنهای اسلامی در دهه های 40 و 50 ابداً مورد مطالعه قرار نگرفته اند. این انجمنها هم به حرکت آرام خود زیر پوست مدرسه در کنار نهاد فرهنگیان ادامه میدادند و هم اعضای خود را در حوزه دانش اموزی و طلاب تحویل جامعه مبارز آن دهه ها می دادند. در سال 57 و در ماههای آخر پیروزی انقلاب اسلامی حرکتهای عظیم دانش آموزی صورت پذیرفت که مهمترین آن حرکت 13 آبان 57 بود که شهدای دانش آموز زیادی تقدیم کرد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولین انجمنها یکدیگر را یافته و دست به حرکتهای جهادی زدند. نمونه این حرکتها در کمک به کشاورزان و روستائیان در اطراف تهران و دماوند است.
با آغاز سال تحصیلی 58-59 نیاز به یک تشکل واحد کشوری توسط این افراد احساس میشود و جوانانی گرد هم آمده و از طریق آیت الله امامی کاشانی از حضرت امام مجوز لازم برای ایجاد دفتر مرکزی این اتحادیه را گرفته و ساختمانی در خیابان شریعتی که مصادره از یک سپهبد شاهنشاهی بوده را در اختیار میگیرند. مبارزه با گروهک ها نیز از شاخصه های سال ها ابتدایی دهه 60 است که حتی به مبارزه مسلحانه و حمله به دفتر مرکزی نیز منجر میگردد.
در طول جنگ تحمیلی نیز اتحادیه انجمنهای اسلامی در سراسر کشور به تبلیغات جنگ میپرداخت و حدود 15000 شهید دانش اموز تقدیم کرده است.
گردانندگان این وبسایت، درتلاشند تا آن را به صورت تخصصی و در موضوعات مرتبط اداره کنند. از این رو این وبسایت علاوه بر مصاحبهها و مقالههای حوزه تاریخ شفاهی؛ یادداشتهای روزانه، سفرنامهها، گزارشهای تاریخی، روزشمارها و خاطرات، عکسها، اسناد، فیلمها و نشریات را نیز در بر خواهد گرفت.
از اهداف مهم وب سایت عهد وفا، ایجاد فضای مناسب برای تضارب افکار و آرا و نظریههای مختلف در گستره جنبش دانش آموزی است. ایجاد تعامل و ارتباط با پژوهشگران در داخل و عرصه بینالمللی و در پرتو آن ارائه آخرین دستاوردها و اطلاعات تاریخ شفاهی از دیگر اهداف عهد وفا است.
این وبسایت در نظر دارد تا برخی اسناد، عکسها، مقالات و آثار منتشر شده در حوزه جنبش دانش آموزی را که امکان دسترسی به آنها برای مخاطبان به آسانی در دسترس نیست، جهت استفاده همگان قرار دهد.
با عنایت به وجود ضعفها و لزوم رفع آنها نیاز به همکاری و همراهی شما داریم.
وبسایت عهد وفا
مدیرمسئول: حسین تاریخی
سردبیر: احسان منصوری
دبیر تحریریه: رضا موچان
مدیر صفحات: حسین عظیمی
مدیرهنری: علی سعادت
ارسال خاطرات
مخاطبین گرامی میتوانند خاطرات، تصاویر، اسناد، ویدیو و صوتهای خود در حوزه جنبش دانش آموزی را جهت انتشار در این وبسایت از طریق بخش ثبت خاطرات ارسال نمایند.