گفتگو با دکتر امیرعلی محبی – چرا کنگره؟

مصاحبه با دکتر امیرعلی محبی

دکتر امیرعلی محبی متولد 1340 است و دارای دکترای علوم سیاسی. او بازنشسته آموزش و پرورش است و مدیرکلی آموزش و پرورش استان تهران را در کارنامه دارد. او از جمله اولین افرادی است که در اتحادیه حضور می‌یابد و در نشریه؛ واحد شهرستان‌ها و موسسه علمی آینده سازان حضور داشته است. او در سال 1372 استعفا می‌دهد و به آموزش و پرورش باز می‌گردد. هنوز تفکر نقاد و روحیه پرسشگر او انسان را به تأمل وامی‌دارد.نظر او را درباره ضرورت برگزاری اولین کنگره در سال 68 مرور می‌کنیم.  

عهد وفا: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان از سال 58 تا 68 هیچ انتخاباتی نداشته دلیل آن را چه می‌دانید؟

کار درست این است که هیأت مؤسس باید در اولین زمان ممکن، تشکل را به شورای مرکزی تحویل بدهد.

اینکه ده سال طول کشیده،خیلی عجیب نبود؛ چون اوایل کار، اصلاً این حرف‌ها نبود. تا سال‌های 61 و 62 فضای تقابل با گروهک‌ها وجود داشت. بعد از آن هم نیروها درگیر جنگ و مسائل این‌طوری بودند، خیلی اهتمامی هم به این کار نداشتند.

حضور کادر اتحادیه دراتحادیه، لازمه‌اش این بود که هر فرد بودنِ خودش را مشروعیت ببخشد. ممکن بود کسی بیرون از اتحادیه سوال کند که شما کی هستید؟ شما می‌گویید که آقا من سال فلان اتحادیه را تشکیل دادم. خب تشکیل دادی، حالا تا آخر عمر مال توست ؟

عهد وفا: به عنوان مشروعیت بود؟

آره این کمک می‌کند که کنگره هم زودتر سامان بپذیرد و به همین خاطر هم زودترهم شاید این اتفاق افتاد که حالا که این‌طوری ما بایستی شورای مرکزی داشته باشیم که در آرای دانش‌آموزان یا غیر دانش‌آموزان، این مشروعیت را بتوانیم پیدا کنیم.

عهد وفا:از استان‌ها با چه ترکیبی افراد را خواستید؟

از هر استانی شورای استان می‌آمد.

عهد وفا: دانش‌آموز به علاوه مسئولین؟

بله با هم بودند.

عهد وفا: با هم رأی می‌توانستند؟ یا فقط دانش‌آموز رأی بدهد؟

نه با هم رأی بدهند.

عهد وفا:آقای حاجیان‌زاده چهارصد و بیست سی تا رأی آورده، نزدیک پانصد ششصد نفر فکر کنم حضور داشتند.

شاید چهارصد و خُرده‌ای پانصد نفر. سالن پر بود. بالاخره اتحادیه باید نشان بدهد که متکی به دانش‌آموزها است.

عهد وفا: به آراء دانش‌آموزهاست.

بله مهم بود. این بحث مشروعیت که گفتم، کلاً توی ذهن وجود داشت که بایستی مشکل را حل کرد. چون اگر بپرسند شما کی هستید جواب ما چیست؟ من بارها خودم، گفتم آقا شما که می‌گویید اتحادیه را از کجا آوردید، خب حالا اگر ایشان بگوید، شما از کجا آوردید؟ جوابتان چیست؟ شما از کجا آوردید؟ یعنی نمی‌شود بگویی که ما از قدیم اینجا بودیم. امام که در کشور انقلاب پیروز می‌شود انتخابات می‌کند جمهوری اسلامی می‌خواهید نمی‌خواهید؟ قانون اساسی می‌خواهید نمی‌خواهید؟ مجلس قانون اساسی. توی چارچوب تعریف شده‌ای کشور را به جلو می‌برد، این نیست که همین‌طوری بگوید مردم من را در خیابان خواسته‌اند و تمام شده، این کار را نمی‌کند.

عهد وفا:تعداد را از کجا آورده بودید که چند نفر انتخاب می‌شوید؟

آیین‌نامه داشتیم.

عهد وفا: آیین‌نامه بود؟

بله. شورای مرکزی بود آیین‌نامه برای کنگره نوشت، طبق اساسنامه و طبق آن آیین‌نامه

عهد وفا: اساسنامه که وجود نداشت

چرا اساسنامه داریم.

عهد وفا:اساسنامه داخلی بود.

اساسنامه به تصویب نرسیده بود، ما به تصویب کنگره رساندیم. . اساس‌نامه تأیید شد، آیین‌نامه تعیین شد، این‌ها را به تصویب رساندیم در کنگره،  ولی مسیرش را طی کردیم. بعد بر مبنای آن آمدیم انتخابات را برگزار کردیم و شورای مرکزی انتخاب شد. در اساس‌نامه‌ی دوم تغییراتی ایجاد شد. مثلاً بعضی از ارکان به شورای مرکزی اضافه شدند. مثلاً سرپرست اتحادیه عضو شورای مرکزی اتحادیه شد، در حالی که در اساسنامه‌ی اول نبود.

خواندن مطلب بعدی ←

آن هزار تومان

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *